- Cititul
- Fotografia
- Desenul
- Dansul
- Bricolajul
- Origami
- Călătoriile
- Muzica
- Gătitul
- Scrisul
Cititul
Cu toții știm că ar trebui să citim mai mult, iar lista de cărți continuă să se adune. Indiferent că îți place literatura clasică sau contemporană, non-ficțiunea, poezia sau piesele de teatru, cititul te ajută să înțelegi mai bine lumea care te înconjoară și, efectiv, să îți dezvolți creierul. Studiile arată că cititul îți lărgește orizonturile.
Fotografia
Un apus de poveste, chipul unui prieten sau o clădire cu o arhitectură interesantă reprezintă doar câteva dintre posibilele subiecte ale unei fotografii. Imortalizarea va păstra acea clipă cu tine, pentru totdeauna.
Fotografia este, în primul rând, o formă prin care ai grijă de tine. Un studiu realizat la Universitatea Lancaster a demonstrat că persoanele care realizează cel puțin o fotografie pe zi, pe care o distribuie pe platformele de socializare, sunt mai puțin stresate, iar activitatea devine o formă de terapie. De asemenea, acest obicei te face să îți dorești să faci fotografii din ce în ce mai bune.
Desenul
Desenul este folosit de sute de ani pentru a înregistra idei, amintiri și observații. Leonardo da Vinci a fost unul dintre primii artiști care și-a luat un caiet în afara studioului, pentru a observa strada prin desen.
Prin desen, este stimulată creativitatea, chiar dacă nu ai talent. Cercetătorii cred că desenele, chiar și cele simpliste, încurajează gândirea deschisă și stimulează formarea de noi idei.
Dansul
Dansul reprezintă un hobby excelent pentru persoane de toate vârstele. În primul rând, stimulează performanțele cognitive și oferă noi provocări creierului. Potrivit unor oameni de știință, anumite zone din creier, precum cele care controlează memoria, planificarea și organizarea, sunt îmbunătățite prin dans.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu